Biografie

Geïnspireerd door de Britse symfonische muziek van de jaren 70 (YES en GENESIS 1, PINK FLOYD en RUSH) begin ik op 15-jarige leeftijd met gitaarspelen in blues- en rockbandjes. Een groeiende interesse naar harmonie en improvisatie werd gewekt door de experimentele muziek van o.a The Mahavishnu Orchestra, King Crimson en Frank Zappa. In 1996 studeer ik cum laude af aan het conservatorium.

Met Debbie Sledge (Sister Sledge/We are family) speel ik een jaar later in Moskou. Daarna de "Flashbacktour '99" met alle Sisters in Engeland, gevolgd door optredens wereldwijd.

De samenwerking met Debbie Sledge leidt tot het schrijven van liedjes. En van die liedjes is het nummer "Sass, Nothin' But a Party" en belandt op het album "Style" (2003, Empowerment Enterprices LLC).

In 2008/2009 ben ik met band Ilanois in Engeland. In de studio van Simon Gogerly (U2) nemen we het album "Chase the Sundown with me" op (2009, Pias).

Eén van mijn muzikale hoogtepunten is de samenwerking met Jon Anderson (YES en Jon&Vangelis). Met Jon Anderson maak ik het nummer "Understanding Truth" wat in 2011 op zijn album "Survival and other Stories" uitkomt (2011, OPIO/GONZO media).